Visa tänderna Selma!

Publicerat november 1, 2010

Varför såg Selma alltid så sammanbiten ut? Titta bara på tjugolappen, hon ser nästan lite glad ut men det är långt ifrån att vi ska få se tänderna. 1992 kom tjugosedeln, den ersattes senare med ett litet mindre format 1997. På tjugosedeln finns ett porträtt av Selma Lagerlöf som är gjort efter ett foto från 1922.Men varför visade hon sällan sina tänder på gamla fotografier? Tandhälsan i Sverige har inte alltid varit så god, först efter Selmas bortgång genomfördes en stor mängd av nya lagar och förordningar som reglerade tandvården, däribland en allmän försäkring och tandvårdsförordningen.

Under senare delen av 2000-talet räcker det inte med att bara ha hela tänder, dom ska se snygga ut också. Därför har kosmetisk tandvård kommit starkt på senare tid, däribland tandblekning som verkar vara riktigt hett. Du kan du läsa mer om tandblekning här om du skulle vilja.

Ett svar till “Visa tänderna Selma!”

  1. Olof

    Lite mer fakta kanske!